logo Casalina

Hasselt Stix leggen hun spelers in de watten met leuke stages!

Hasselt Stix leggen hun spelers in de watten met leuke stages!
Dit meisje geniet van volle teugen bij de Hasselt Stix

Bij de Hasselt Stix traint de jeugd naar hartenlust en coronaproof in bubbels tijdens de krokusvakantie. De blauwen hebben bewust gekozen voor dagelijkse kortere sessies van maximaal drie uur zonder lunchpauze. Deze beslissing kwam er als gevolg van de huidige koudere februaritemperaturen in combinatie met een gesloten clubhuis en kleedkamers naar aanleiding van corona.

De jongsten gegroepeerd in bubbel 1 (U7-U11) trainen van negen tot twaalf uur in twee groepen van maximaal 25 kinderen. Bubbel twee (U12-U14) oefent op zijn beurt vanaf 13 tot 16 uur, eveneens in twee groepen van maximaal 25. Kinderen ouder dan dertien ondernemen een volledige week stage en wel tussen 16.30 en 19.30 telkens in drie groepen van maximaal tien spelers. 13+ clinics verlopen tussen 16.30 en 18 uur of tussen 18 en 19.30. Elke sessie telt één groep van maximum tien jongeren. Keepersclinics zijn er op maandag en woensdag van 17 tot 18.30 uur of van 18.30 tot 20 uur in groepjes van maximum drie jongeren. Dit gebeurt onder leiding van David van Rysselberghe (Push to Top) Trainingsessies voor volwassenen vinden plaats van 20 tot 22 uur in bubbels van maximaal vier personen.

Het veld wordt in vier verdeeld om de groepjes jonger dan achttien jaar, strikt gescheiden te houden. De volwassenen mogen enkel per vier op een volledig veld.

“Quinten, Tarik, Ayelen, German, Francesca, Alfredo en Natalia zijn de trainers die alles in goede banen leiden. Om de spelers geconcentreerd te houden hebben we per dag ook een verschillend onderwerp. We begonnen op maandag met de basics, op dinsdag waren de aanvalstechnieken aan de beurt. Daags nadien worden de verdedigingstechnieken onder het vergrootglas gelegd, op donderdag worden er wedstrijdvormen getraind zoals 2-1, 3-1, 3-2… Op vrijdag wordt er afgesloten met Fundag! Spelletjes met een hockeybal en een hockeymatch komen dan aan bod. Kinderen mogen een oefening kiezen, mini-corona-binnen-de-bubbel-toernooitje. De kinderen mogen dan ook verkleed komen. We vernamen dat spelers van andere clubs het knap vinden wat Stix allemaal voor zijn leden gedaan heeft en nog steeds doet tijdens de pandemie. Ook onze leden weten het duidelijk te appreciëren”, klonk het verheugd bij het Stixbestuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *