logo Casalina

Ex-speelster Nathalie Tack keert zondag nog eens terug naar KHC Leuven om …

Ex-speelster Nathalie Tack keert zondag nog eens terug naar KHC Leuven om …
Nathalie Tack stapt na een match naar de kant

Nathalie Tack (26) stond vijf seizoenen in doel bij de meiden van KHC Leuven, ze stopte in 2018 met de sport. Ze verzorgt samen met Leuvense jeugdcoördinator An Van Aken deze zondag voor het eerst de commentaar voor de thuismatchen van de Leuvensen op de livestream die de club aanbiedt aan de fans.

“Ik stopte precies net op tijd, ik heb heel deze corona-episode niet meer moeten meemaken, gelukkig”, gaf de van origine Brugse mee. “Ik heb dit seizoen al enkele matchen gezien van Leuven. Ook de wedstrijd op Daring vorige zondag, ze deden daar heel goed mee. Bij 2-1 konden ze zeker gelijk komen, maar dan volgde die strafcorner en werd het een te strenge eindscore met 4-1. De keren dat ik ze zag, vond ik ze altijd wel goed spelen maar dat uit zich niet in punten, ze verdienen er veel meer. Ik vind het ook bewonderenswaardig dat de jeugd de kans krijgt om zich te bewijzen in de eerste ploeg, dat is mooi om zien. De voorbije resultaten, zijn meestal nipte verliezen van de Leuvensen.”

De thuismatch van de Leuvensen tegen Racing bekijkt Tack als een zware maar haalbare dobber.

“Voor de thuismatch van KHC Leuven tegen Racing verwacht ik geen makkelijk duel, ze staan niet voor niets vijfde. Het zal niet makkelijk zijn maar alles is mogelijk! Het laatste jaar dat ik bij Leuven speelde, waren het tegen Racing altijd spannende matchen! Ik ben benieuwd naar zondag.”

Doelvrouw Tack belandde met KHC Leuven in 2018 in de halve finales van de play offs
Doelvrouw Tack belandde met KHC Leuven in 2018 in de halve finales van de play offs

De voormalige goalie is zondagmiddag aan haar eerste rol als commentator toe.

“An had me gevraagd om dat te doen en ik was onmiddellijk enthousiast. Ik vind het leuk om doen, zeker gezien ik de meeste speelsters ken. Het zal ongetwijfeld een leuke ervaring worden.”

Nathalie Tack en An Van Aken, die vijftien jaar bij de Mechelse speelde en voor KHC Leuven al even ref is, geven commentaar op KHC Leuven – Racing, een duel in de vrouwelijke ere-afdeling via https://www.youtube.com/watch?v=HIh6MyBcc5M&feature=youtu.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *