logo Casalina

Eerste damesploegen van KHC Leuven en White Star Evere kruisen de sticks in oefenpartij

Eerste damesploegen van KHC Leuven en White Star Evere kruisen de sticks in oefenpartij
KHC Leuven (l) en White Star speelden in de seizoensvoorbereiding al tegen elkaar

De eerste vrouwenploeg van KHC Leuven die vorig seizoen promoveerde naar eredivisie nam het op tegen White Star Evere die naar nationale één zakten en daar een titelfavoriet zullen zijn. We gingen rusten met een 0-1 voor de bezoekesters, doorheen de tweede helft draaiden de Leuvensen de situatie om en overwonnen ze alsnog met 2-1.

Na een knappe 2-0 thuiszege tegen Racing uit eredivisie hoopten de Leuvensen de goede lijn door te trekken

White zette onmiddellijk hoog druk, toch was het Leuven die hun eerste penalty corner versierde. Deze kwam voor de stick van Loes Palfliet terecht die hem over plaatste. In minuut zeven kreeg Vincent de vrije weg naar Leuvens doel en werd ze gestuit door de goalie, de Brusselsen hielden er een strafcorner aan over. Daar bleef het bij. White Star had het centraal op het middenveld even moeilijk, ze moesten enkele strafcorners slikken waaruit niet werd gescoord. Een actie van Fortes over links werd onderbroken door Coudron.

In het tweede kwart, deze keer over de rechterflank van Denef belandde voor doel maar Divorra kon er net niet aan, kort daarna zag die laatste een versnelling van haar in vijandelijk doelgebied eveneens afgeweerd. Opnieuw Everse Coudron op de afspraak, kort daarop een actie van bezoekster Masso via links, ze draaide naar binnen maar besloot links naast. White Star begon het spel te verleggen en benutte meer het volledige speelveld. Op minuut 34 kregen ze een strafcorner, Masso kreeg de bal toegespeeld en mikte naar links waar Vincent, haar inzet verlengde in doel. 0-1, de ban was gebroken en meteen ook de ruststand.

De voorzet voor de 0-1 van de stick van Masso, White Star, is onderweg naar Vincent
De voorzet voor de 0-1 van de stick van Masso is onderweg naar Vincent

In het derde kwart volgde veel middenveldspel. Een Leuvense strafcorner belandde via Van Lindt bij De Clerck die wegdraaide in de zone van de waarheid en links Gonzáles-Languillo de gelijkmaker aanbood. Ze faalde niet, 1-1. Amper een minuut na de gelijkmaker Coudron met bijna de 1-2, de Leuvense goalie redde met de voet. Op de Leuvense tegenaanval was Goens helemaal alleen door, doelvrouw Watelet redde maar er kwam nog twee strafcorners van geplaatst door Palfliet. Watelet redde de tweede puik, ze haalde deze uit de linkerhoek. Enkele minuten later kwam een penalty corner bij De Clerck terecht, haar inzet werd op de doellijn gered door onieuw Coudron. Een Leuvense tegenaanval van Denef ging voorlangs. Het was uitstel voor Leuven; Gonzáles-Laguillo met de actie over links. Haar voorzet belandde in het pak en tegen de stick van Divorra en de 2-1 was er.

Julia Divorra (midden in het pak) ziet de 2-1 naar doel gaan
Julia Divorra (midden in het pak) ziet de 2-1 naar doel gaan

Bij White verrichtten Berkvens, Masso en de twee zussen Coudron veel verdedigend werk. White Star begon vooraan meer speelsters te posteren en de rijzige Vanderborght fungeerde als slot op de deur. Goens kon voor Leuven nog bijna profiteren van een rebound na strafcorner. In de slotminuut werkte bezoekster Bodart een scherpe voorzet vanaf rechts links naast, de ultieme kans op 2-2 verkeken.

Doelpunten: 34′ Vincent (0-1), 43′ Gonzáles-Laguillo (1-1), 57′ Divorra (2-1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *