logo Casalina

Derde keer goede keer voor Dames 2 KHC Leuven in de finales van de Open League?

Derde keer goede keer voor Dames 2 KHC Leuven in de finales van de Open League?
De dames 2 van KHC Leuven staat een interessant weekend te wachten

Voor de derde keer op drie finales staan de dames van het tweede team van KHC Leuven. Deze keer schakelden ze als vierde na de reguliere competitie in de halve finales de eerste Antwerp uit, met een 0-1 en 1-1. In de finales kruisen ze de sticks met de Waterloo Ducks, hun tegenstanders in de vorige twee halve finales die ze wonnen.

De Open League bestaat al sinds 2018 en tot nu toe waren er al drie finales. In 2018 en 2019 toen speelden ze telkens tegen Wellington, ze verloren twee keer. In 2020 en 2021 gingen deze Open League play-offs finales niet door als gevolg van de coronapandemie en nu is het weer prijs. Derde keer, goede keer?

Teammanager Dominique Pignolet schetst de verwachtingen.

“Sinds het bestaan van deze competitie behaalden we steeds de finale. In 2018 werden we tweede in de competitie, in 2019 derde. Nu werden we vierde en zodoende moesten we de eerste Antwerp in de halve finales partij geven. We konden onder andere de halve finale winnen door onze topcoach die de meiden veel vertrouwen schenkt, zelf is de ploeg ook mentaal krachtig. Een voordeel is dat we geen individuele vedetten hebben, maar een sterk collectief dat er staat. We moesten doorheen het seizoen afrekenen met vele blessures wat gepuzzel met zich meebracht, die fase maakte ons sterker.”

De finales vinden deze zaterdag en zondag plaats in Louvain-La-Neuve.

“We kunnen rekenen op vele gemotiveerde supporters of we nu in Louvain-La-Neuve of ergens anders speelden. We zijn in alle bescheidenheid dankbaar dat we weer in de finale mogen staan. Het is een mooi verhaal waar we al veel plezier aan beleefden en al even aan bouwen”, wist Pignolet. “Tegen de Ducks speelden we al vaak, onder andere in die halve finales jaren geleden. Het is een mooie tegenstander. Die finale winnen zou ongelooflijk mooi zijn. Deze groep verdient het, ze geven alles voor elkaar en zijn naast het veld vriendinnen. Het is een groep van studentes en jonge starters in het beroepsleven. Het is een leuke bende, de meisjes zijn dankbaar dat ze zoveel steun krijgen van de club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *