logo Casalina

Derde keer, goede keer: Dames 2 KHC Leuven winnen Open League!

Derde keer, goede keer: Dames 2 KHC Leuven winnen Open League!
De dames 2 van KHC Leuven vieren hun titel

In Louvain-La-Neuve werden de finales van de Open League gespeeld. Bij de vrouwen speelden de Leuvensen hun derde finale en deze keer was het voor de eerste keer wel prijs! Deze competitie bestaat al sinds 2018 en in de drie keren dat de competitie volledig werd uitgespeeld, behaalden de wit-rood-blauwen steeds de finale.

Voorheen verloren ze twee keer hun finale van Wellington.

Deze keer bereikten ze de finale door als vierde in de reguliere competitie in de halve finales eerste Antwerp uit te schakelen. In de finale keken ze de Waterloo Ducks in de ogen. De heenwedstrijd wonnen ze met 2-3, de return daags nadien bleef 1-1, de titel was binnen!

Verdediger Romane Vanden Dael speelt al even bij KHC en genoot ten volle van de titel.

“Deze overwinning is niets meer of niets minder een beloning na drie jaar hard werken. Onze ploeg is heel weinig veranderd in de loop van deze voorbije jaren. Na twee keer de finale te hebben mogen spelen en verloren te hebben, hadden we extra goesting om kampioen te spelen. Onze staff was top, iedereen was voorbereid en wij hebben enorm hard moeten vechten om in de finale te mogen staan. Dat zowel in het jaar, maar vooral ook in de halve finales tegen Antwerp die enorme moeilijke matchen waren. Toen het fluitsignaal luidde, was het voor iedereen een soort voldoening, omdat we eindelijk ons doel hadden bereikt na drie jaar! Wij zijn dan ook nog eens een ploeg bestaande uit heel goede vriendinnen langs het veld, wat het allemaal dubbel zo leuk maakt!”

 

 

Één gedachte over “Derde keer, goede keer: Dames 2 KHC Leuven winnen Open League!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *