logo Casalina

De Stix Hasselt versterken hun eerste teams

De Stix Hasselt versterken hun eerste teams
Lara Berardo wil de Stix naar een hoger niveau tillen

Zowel de eerste vrouwen- als herenploegen kregen een fikse kwaliteitsinjectie die beiden een leuk en succesvol seizoen in nationale drie zou moeten opleveren. Vooral bij de vrouwen komen verschillende beloften en ook ervaren speelsters de groep verrijken. Ze bieden een mooie uitdaging aan de talentvolle en sportieve jeugdspeelsters en jonge senioren van Hasselt Stix.

Drie ervaren speelsters komen volgend seizoen meespelen. Ze zullen een leidersrol opnemen en ervaring toevoegen aan het jonge Damesteam.

De Nederlandse Eline Sieben (21) die eerder uitkwam voor Dames 1 van HC Nuth in Nederland verdedigt vanaf augustus de blauwe kleuren van Stix. Eline heeft dertien jaar hockey-ervaring. Ze speelde als 16-jarige reeds in het Dames 1 team van HC Nuth, was opgenomen in de selectie van het Nederlands-Limburgse jeugdteam en vervoegde voorbije jaar nog het nationale Team van Namibië op de trainingen en de voorbereidingen van de African Cup.

Tiziana Selmo komt over van River Plate hockey in Buenos Aires, Argentinië. Ze speelde ook al Eredivisie-hockey bij Linea 22 in Terrassa, Spanje. Ook Lara Berardo speelt volgend jaar in het blauw. Ze komt over van Old Silhillians Hockey Club in het Verenigd Koninkrijk waar ze in het eerste vrouwenteam uitkwam in de West Midlands. Daarvoor speelde ze bij Marabunto Club en Club Universitario de Cordoba. Als jeugdspeelster haalde ze ook de nationale reeksen in Argentinië en speelde ze mee in de jeugdselecties. De meisjes van Hasselt Stix die gecoacht worden door German Albornoz kijken uit naar de komst van Eline, Lara en Tiziana en zullen er volgend seizoen samen voor gaan!

Het herenteam van Emanuele Iossa verwelkomt Matias Rodriguez én Tommaso D’Alfonso

Matias Rodriguez is een Italiaans-Argentijnse speler die eerder al zijn sporen verdiende bij Marabunto Club. De voorbije seizoenen speelde hij in de eerste divisie A1 in Italië bij HT Bologna en bij Villafranco di Verona HT. Tommaso D’Alfonso voegt zich eveneens bij de Heren 1. Hij is een 21-jarige Italiaan en een vaste waarde in de kern van HC Butterfly Roma als verdediger of verdedigende middenvelder.

Lara, Eline, Tiziana, Matias en Tommaso versterken Dames 1 en Heren 1 en zullen hun hockeykennis en -ervaring ook delen met de vele jeugdploegen die de club rijk is.

Tommaso D'Alfonso versterkt de Stix
Tommaso D’Alfonso versterkt de Stix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *