logo Casalina

De Leuvense hockeyclub start het tweede competitiegedeelte met ambitie

De Leuvense hockeyclub start het tweede competitiegedeelte met ambitie
De meiden van KHC Leuven na hun zege tegen White Star in de eerste ronde

De Leuvense hockeyclub begint dit weekend op zondag aan de play-offs in topdivisie. De mannen willen zich bij de twee besten in hun poule plaatsen om zo ver mogelijk te raken in het kampioenschap. De vrouwen moeten hun hachje redden in een poule met zes, waarvan de drie met de minste punten degraderen naar het tweede niveau. Ze beginnen na de reguliere competitie als laatste in de stand aan hun wedstrijden, maar mogen beginnen op White Star Evere. Tegen hen wonnen ze nog afgetekend in de eerste ronde.

Voorzitter Roel Soetens schat de mogelijkheden van zijn twee teams, net zoals het weer, zonnig in.

“Op het veld van White Star moeten onze vrouwen normaal gezien iets kunnen pakken. Alle wedstrijden, behalve tegen de Waterloo Ducks, zijn in principe haalbaar. De meisjes verloren telkens heel beperkt. We hopen op een goed begin op White Star, dat was een tijdje geleden een goede match van ons waarbij iedereen met een goed gevoel het veld heeft verlaten”, opent de voorzitter. “Ik denk niet dat onze speelsters ervan wakker liggen dat ze beginnen als laatste aan deze competitie. Ze hebben zichzelf al bewezen in de eerste ronde, alleen de resultaten volgden niet. Ze weten dat ze het kunnen en nu zijn ze al veel beter op elkaar ingespeeld, ook qua sfeer zit het prima in de groep. We zijn nu ook zeker van het gegeven dat onze defensieve rots in de branding Lieselotte Van Lindt er steeds bij zal zijn.”

Bij de vrouwen is de kern volledig, enkel de Argentijnse Marcucci bleef gezien de nog steeds heersende coronacrisis in haar thuisland. Haar landgenote Catalina Fortes die op het middenveld speelt, is wel terug van de partij.

De mannen beginnen aan hun “nacompetitie” in eigen huis tegen de Waterloo Ducks.

“De mannen hebben de play-offs om de titel gehaald, ik zou ze graag tweede of misschien zelfs eerste zien worden in hun poule. Ze speelden flink wat degelijke matchen tegen lastige klanten in de eerste ronde, behalve één uitzondering speelden ze steeds op niveau. Ze kenden jammer genoeg een korte voorbereidingsperiode op deze competitie, zeker omdat deze werd onderbroken door een weekje sneeuw en ijs. Gelukkig konden we verder blijven trainen op een overdekt veldje vlakbij. De mannen hoeven zich niet te bewijzen tegen de sterke Waterloo Ducks, maar een goede prestatie die zich daarenboven uit in puntenwinst is altijd mooi meegenomen. Ons team is zo goed als compleet, enkel aanvaller Lucas Vila vertoeft nog bij de Argentijnse nationale ploeg”, wist Soetens.

Bij KHC Leuven waren ze blij met de 3-1
Voor de mannen van KHC Leuven zou een 3-1 een mooie score zijn tegen de Ducks

De vrouwen van KHC Leuven spelen zondag op het middaguur op White Star Evere en zijn te volgen via https://www.facebook.com/WhiteStarHockeyClub

De heren van KHC Leuven kan je zondag vanaf 14.45 uur live volgen via https://www.youtube.com/watch?v=aUOlt39CbyA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *