logo Casalina

De hockeymeisjes van de Keerbergen Tigers mikken op de titel

De hockeymeisjes van de Keerbergen Tigers mikken op de titel
De meisjes van de Tigers Keerbergen

De meisjes van Hockey Keerbergen Tigers ontvangen zondagmiddag thuis Primerose uit Laken. Deze wedstrijd in nationale drie zou een goede generale repetitie moeten zijn voor het thuisduel van de week nadien tegen hun concurrent voor de titel, Wolvendael uit Sint-Agatha-Berchem.

De eerste vrouwenploeg van de Keerbergen Tigers kon vorig seizoen promoveren naar nationale twee, maar de competitiestop door corona smeet spreekwoordelijk roet in het eten.

Coach Adolfo Gutierrez analyseert zijn team en de mogelijkheden.

“Met de Keerbergen Tigers brengen we het jongste team in de reeks in competitie, ze zijn gemiddeld achttien jaar oud. Enkele meisjes zijn amper zestien en dan heb je aan de andere kant onze “oudste”, die amper 21 lentes telt. Uiteraard komen ze ervaring te kort, vooral op competitievlak. We zijn zowel technisch als fysiek heel sterk, maar in de wedstrijden zelf kan het soms wat beter”, wikt en weegt Gutierrez die aan zijn tweede seizoen als coach bezig is bij de eerste vrouwenploeg. Verschillende speelsters traint hij al sinds hun twaalfde. “Gezien de jeugd van de ploeg moeten ze nog wat beter begrijpen wat de sport omvat en hoe het verschil te maken. Ze moeten meer de controle krijgen en zo kan je doelen voor je seizoen bepalen”, liet de T1 weten.

De meisjes van de Tigers Keerbergen willen het kampioenschap winnen.

“We wonnen tot nu toe drie keer en verloren eens, jammer want in de verliespartij waren we ook de betere. Dat vertaalde zich jammer genoeg niet tot een klinkend resultaat, we verloren nipt met 2-1 op Wolvendael op de openingsspeeldag. We treffen thuis Primerose, op zich zou dat team geen al te grote hindernis moeten vormen. We bekijken het als een goede voorbereiding voor de week nadien, het thuisduel tegen Wolvendael. Uiteraard mikken we resoluut op de eerste plaats.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *