logo Casalina

Dames KHC Leuven op schema, heren kregen dip

Dames KHC Leuven op schema, heren kregen dip
Mien Palfliet is een Leuvens jeugdproduct en evolueert prima in het team

De dames van KHC Leuven liggen zoals enigszins verwacht aan de leiding in nationale één ofte nationale tweede klasse. De heren stonden prima in de top vier gerangschikt, wat het doel was. De voorbije maand verloren ze van hun pluimen en zakten naar de top acht. Momenteel spelen de vrouwen indoor in ereklasse, de heren zijn recreatief actief in de zaal.

Voorzitter Roel Soetens werpt zijn blik over de voorbije periode.

“Onze vrouwen begingen enkel tegen Pingouin Nijvel een misstap, de rest werd steevast gewonnen. We zitten nu nog in een poule in de eindronde op weg naar hopelijk de titel. Ik heb er alle vertrouwen in. De ambities waren aan de start van het outdoorkampioenschap duidelijk, de promotie en liefst van al met een titel. Na een goede winterrust moeten ze klaar zijn voor de volgende fase van het seizoen”, opende de voorzitter. “De heren begonnen prima, maar eindigden zwak. Op zich was er behalve één uitzondering sprake van enorme motivatie van onze heren 1 in topdivisie en dat tot het slot. We hadden het geluk niet vaak aan onze kant de voorbije matchen, de cent viel telkens verkeerd. Nu moeten ze zich herpakken in het tweede gedeelte en erin vliegen.”

De heren in het defensief tegen Beerschot
De heren van KHC Leuven in het defensief tegen Beerschot

In de zaal staan de Leuvense dames na promotie naar eredivisie na twee wedstrijden voorlopig laatste, maar dat zegt weinig.

“We komen weer uit in ereklasse, eindelijk. Jammer genoeg moeten onze dames 1 het zonder toeschouwers stellen de komende weken, dat was steun die ze konden gebruiken. Ons team indoor kent voor het merendeel andere speelsters dan outdoor. De heren komen recreatief in actie.”

De vrouwen spelen vandaag in Oudergem tegen de Dragons om 16.15 uur. Om 18.30 uur volgt Antwerp-Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *