Q8 tempo oil banner

 

D1, D2 en H1 & H2 Hasselt Stix beginnen met wisselend succes aan seizoen

D1, D2 en H1 & H2 Hasselt Stix beginnen met wisselend succes aan seizoen
De D1 van de Hasselt Stix

De immer gedreven Hasselt Stix vatten de competitie aan met vier teams. Zowel de H1 als de D1 zijn in nationale drie actief. De D2 en H2 komen op hun beurt in actie. Enkel de H2 hadden nog geen competitie gespeeld en debuteerden. De D1 staan voorlopig mooi en ongeslagen aan de leiding in hun reeks, hen wacht komend weekend een goede uitdaging.

De D1 speelden thuis tegen de D1 van Jaguar HC uit Perwez een haalden uit, het werd 9-0. Ayelén Escalera scoorde de eerste zeven goals, daarna kwamen Louise Schruers en Justine Buteneers in de slotseconde aan de beurt. Ondanks het warme weer hebben ze samen met hun nieuwe coach Floris Jücsche het seizoen goed ingezet. Ze hebben nog veel te leren maar hebben al goede dingen laten zien. De week nadien gingen ze met 0-2 op Linkebeek winnen. Ayelèn Escalera scoorde alweer vlot en de keepster kon alweer de netten schoon houden.
De ploeg staat afgetekend eerste in het klassement met een doelpuntensaldo van +11 na amper twee matchen. Volgende week trekken ze naar Verviers, die op dit moment de tweede plaats bekleden in nationale drie.

Ook de eerste mannenploeg speelde thuis tegen de Jaguars uit Perwez. Ook zij wonnen, het werd 7-3. De doelpunten kwamen van Juan Cornaglia (3), Mathieu Swerts die van de u19 overkomt en debuteert met een treffer, Felix Somers, Arthur Schobbens en Vincent Lambrechts. Het was eveneens de eerste keer voor coach Emanuele Iossa. Hij kon zijn nieuwe tactiek en opstelling met winst bekronen. Het vorige weekend kwamen ze niet in actie, ze moeten komende zondag op bezoek bij Verviers dat vijfde staat met een puntje. Voorlopig zijn ze goed gestart in nationale drie ondanks hun ‘Groep des doods’ met onder andere Hockey in Hoegaarden, Taxandria en Sukkelweg.

De H1 van de Hasselt Stix
De H1 van de Hasselt Stix triomferen na een doelpunt

De D2 speelden uit op Victory HC in Edegem, de wedstrijd eindigde op 2-2. “De wedstrijd was zeer tof. De speelsters waren allemaal gemotiveerd na tien maanden wachten op echte competitie”, wist coach Emanuele Iossa. Sien Hermans en Roos De Busser scoorden voor hun nieuwe team.  De week nadien kwamen de Dames 5 van KHC Leuven op bezoek. Ze wonnen met klinkende 1-12-cijfers. Het team uit Hasselt erkende de meerdere in de tegenstander én hield de moed erin. De dames bleven vechten tot het einde en konden uiteindelijk scoren. Na de wedstrijd verbroederden ze met de Leuvensen en werkten ze verder aan de teamspirit. De toeschouwers onthouden dat de Stix de juiste mentaliteit hadden en dat er heel wat groeipotentieel aanwezig is.

De H2, eveneens met Emanuele Iossa als coach, speelde voor het eerst een competitiewedstrijd. Ze verloren met 0-2 van de heren van Victory uit Edegem, maar haalden flink wat ervaring uit het duel. Coach Emanuele Iossa trok lessen en bouwt verder aan deze ploeg, volgende week komen de Heren uit Mechelse op bezoek. Supporters op post!

Geef een reactie