Antwerpse hockeyvrouwen op ervaring voorbij Leuven

Leuvense doelvrouw Liébin redt een strafcorner van Antwerp

De vrouwen van Antwerp wonnen hun laatste competitiematch met 1-3 op het veld van Leuven. Ze kwamen op 0-2 op zes minuten tijd na Leuvense fouten achteraan. Bij een 1-2 kwam de thuisploeg weer in de wedstrijd, maar het stootte op een tegenstander die het hoofd koel hield en er uiteindelijk nog 1-3 van maakte na een gecontesteerde strafcorner.

In het eerste kwart ging het spel op en af, de laatste goede pass ontbrak aan beide kanten. Op het kwartier ging Antwerpse Cornelissens rechts door, daarna dweilde ze de achterlijn af maar stootte ze op doelvrouw Liébin. Het tweede kwart stond garant voor meer actie. Op minuut twintig loste bezoekster Aerts een schot, in de rebound werkte Rebecchi de 0-1 binnen.

Rebecchi werkt de 0-1 binnen

Enkele minuten later stond de Argentijnse aanvalster paraat voor een schot, dat werd gepareerd door de handschoen van Liébin. Leuven beging enkele fouten bij het uitverdedigen, zo kon opnieuw Rebecchi met de bal aan de haal gaan en afwerken in de linkerhoek, 0-2. Bij opnieuw balverlies kon kapitein Delforge bijna de 0-3 aanbrengen, het was al Antwerp dat de klok sloeg.

Na de 0-1 volgde al snel de 0-2

In de tweede helft begon Leuven met een hoge druk. Een verre pass van Paulus kwam bij Vanhee terecht. Ze kon er weinig mee doen, daar de bal op haar voet terecht kwam. In de tegenreactie besloot Rebecchi na een flitsende actie op de rechterpaal. Het ging nu op en neer, Leuvense Roels rukte snel op en bediende Dujardin die op haar beurt Vanhee een kans voorschotelde. De jonge aanvalster miste. Kort daarop pakt Dujardin op de rechterflank terrein, omspeelt ze Antwerpgoalie Picard en gaf ze vanaf de achterlijn voor op Van Hees. Zij stelde niet teleur en realiseerde de 1-2, we hadden weer een wedstrijd!

Van Hees scoort de 1-2

Antwerp gaf niet af met mogelijkheden voor Oviedo, Cornelissens en Urroz. De beste mogelijkheid op dat moment in het derde kwart was voor Struijk die alleen door kon, maar door een goed uitgekomen doelvrouw Liébin werd gestuit. Bij het begin van het slotkwart begon Argentijnse Leuvense Marcucci aan een actie, ze gaf een pass op Dujardin die voor doel Vanhee bediende. Deze laatste kon net niet afwerken. Leuven had meer snelheid nodig om hun aanvallende impulsen te doen slagen. Theunissen had een straffe individuele actie maar doelvrouw Liébin kwam tussen, balvoordeel voor Leuven, tot de tweede ref zich mengde. Na veel vijven, zessen en zelfs zevens kreeg Antwerp alsnog een strafcorner na flink wat protest. De strafcorner in kwestie werd gemist, maar de bal bleef hangen waardoor Theunissen de score op 1-3 bracht. Daar bleef het bij.

De Antwerpsen vieren de 1-3

In de tweede competitieronde komt Antwerp in de play offs in een poule terecht met de Gantoise, Braxgata en Victory. De Leuvensen zitten in de play downs met de Waterloo Ducks, Léopold, White Star, Mechelse en Wellington.

Doelpunten: 20′ en 26′ Rebecchi (0-1 en 0-2), 44′ Van Hees (1-2), 65′ Theunissen (1-3)