logo Casalina

2020 bracht de Blue Lions een verhuis, een tennisclub én een nieuw hockeyveld

2020 bracht de Blue Lions een verhuis, een tennisclub én een nieuw hockeyveld
De Blue Lions openden voorbije september hun nieuwe hockeyveld Foto: Blue Lions Tervuren

Voor de meeste sportverenigingen is 2020 een jaar om snel te vergeten. Voor de Blue Lions Hockey en Tennis Club Tervuren liggen de kaarten deels anders, ze organiseerden een prima hockey en tennisstage voor de jongsten onder ons tijdens de voorbije kerstvakantie. Het orgelpunt in hun werking was de oprichting van een hockey èn tennisclub en de verhuis naar Sportcentrum Defensie, nu recent tot De Polygoon gedoopt. Dit is gelegen in de Hertswegenstraat in Duisburg, waar in september de inauguratie van hun nieuwe hockey waterveld plaats vond.

De blauw-roden zagen het levenslicht in 2009 als hockeyclub, in hun eerste jaar telden ze ongeveer 45 leden en deden ze hun ding aan het gemeentelijk complex Diependal en ook aan de Britse School. Als naam en symbool kozen ze voor een blauwe leeuw, niet onlogisch gezien deze op het schild van de gemeente Tervuren prijkt. In 2020 is het een hockey en tennisclub geworden, waarbij nu nog de nadruk op de jeugd ligt. Momenteel tellen ze 1.170 leden, verspreid over 540 hockeyspelers en 630 tennisadepten, het is met andere woorden één van de grotere clubs in de Druivenstreek geworden.

Het complex van de Blue Lions Tervuren vanuit de lucht Foto: Blue Lions Tervuren
Het complex van de Blue Lions Tervuren vanuit de lucht Foto: Blue Lions Tervuren

Voorzitter Stijn Verschuuren verklaart de recente evoluties.

“Het was een bewogen jaar voor velen, zeker voor ons. We maakten een enorme sprong op vlak van infrastructuur. De uitbreiding van onze werking naar een tennisclub was belangrijk. We hebben een grote stap gezet in samenwerking met de gemeente, we zijn blij met hun investeringen en bedanken hen daar enorm voor. Buiten een sportclub proberen we een sociale en maatschappelijke functie te brengen door opleidingen te geven aan de jeugd”, wist Verschuuren. “We leggen voor de nadruk op de jeugd, maar zijn uiteraard ook bezig met eerste elftallen. Dat van de vrouwen kwam deze jaargang voor het eerst in competitie in VHL 3, daar staan ze momenteel vierde. Een herenploeg moet er nog komen, beide teams willen we in de toekomst wapenen met al het goede onze jeugd heeft te bieden. De concurrentie in de streek is uiteraard niet mis, met de Waterloo Ducks, Orée en KHC Leuven op een goed kwartier rijden. Maar het potentieel in de rand van Brussel is enorm met als grootste uitdaging infrastructuur. We bekijken hen dan ook niet als competitie, ook omdat wij een ander missie hebben. Als een supertalent van bij ons bij hun in een top team kan spelen, dan zou dat dat zou heel mooi zijn.”

De dames van de Blue Lions Foto: Blue Lions Tervuren
De dames van de Blue Lions Foto: Blue Lions Tervuren

Een uitbreiding van hun infrastructuur kwam er voorbije herfst.

Ons nieuwe waterveld voor de hockeysport werd in september ingewijd. Met zo’n infrastructuur is het ook makkelijker om nieuwe leden aan te trekken. We hebben een strategisch plan uitgewerkt voor onze familieclub met ambitie”, klinkt het. “2020 werd op tennisvlak ons opstartjaar en ook gelijk een groot succes; met zeshonderd leden op drie weken tijd! Ik speel al meer dan dertig jaar tennis en het was niet moeilijk om een samenwerking met Tennisclub Tervuren aan te gaan als Blue Lions Hockey & Tennis Club. Tennisclub Tervuren gaf voornamelijk training aan de jeugd op Diependal en naar boven toe was er minder structuur vanwege gebrek aan infrastructuur. Het is goed dat we daarop al verder kunnen bouwen nu we op De Polygoon beschikking hebben over zeven klei banen, 4 kunstgras banen en een indoor hal!. We willen niet te snel groeien om de kwaliteit te kunnen waarborgen, het recreatieve staat voorlopig centraal. Komend seizoen gaan we ons voor het eerst engageren in de interclubcompetitie van Tennis Vlaanderen, met zowel de mannen, vrouwen als de jeugd. We willen ook vooral financieel gezond blijven en geen stap overslagen in onze evolutie.”

Het logo van de Blue Lions gedragen door de jeugd Foto: Blue Lions Tervuren
Het logo van de Blue Lions gedragen door de jeugd Foto: Blue Lions Tervuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *