logo Casalina

Seppe Odeyn voltooit zijn zevende werk! 151 kilometer lopen langs de Hagelandse grenzen in 14 uur en 9 minuten!

Seppe Odeyn voltooit zijn zevende werk! 151 kilometer lopen langs de Hagelandse grenzen in 14 uur en 9 minuten!
Simon Van Roy (r) zal deze avonturen nog even moeten laten Foto: Simon Van Roy

Odeyn vertrok deze ochtend om half zes en kon om 19.44 uur zijn zware tocht als geslaagd beschouwen. Het was zijn ambitie om de afstand van 151 kilometer te lopen over ongeveer veertien uur tijd, hij deed er een kleine negen minuten langer over. Hij stak met succes de Fastest Known Time gelopen langs de grenzen van het weidse Hageland op zak. Hij gebruikte hiervoor de GR of groteroutepaden voor wandelaars De besttijd stond op 21 uur 54 minuten en acht seconden, Odeyn verpulverde dus deze chrono.

Odeyn wou oorspronkelijk de Bello Gallico in en rond Oud-Heverlee lopen, dat is honderd mijl of omgerekend twee rondjes van tachtig kilometer.

“De Bello Gallico werd dan nog afgelast, jammer maar begrijpelijk, maar ik wou zeker ongeveer die afstand lopen in de buurt. Ik ging met kameraden Robrecht Paesen en Birger Leys voorbije donderdag enkele wandelroutes bekijken in de buurt. Zo kwamen we op het idee om een fastest known time te realiseren via GR-routepaden omheen het Hageland. We kwamen via de podcast met ultrarunner Karel Sabbe deels op dit idee. Gelukkig vonden we al snel veel routes dichtbij huis en moesten we niet al te ver gaan”, klonk het vooraf.

Hij begon op schema om half zes in het provinciaal domein in Kessel-Lo. Na tachtig van de 151 kilometer, iets voor Zoutleeuw, begon Odeyn wat last te krijgen van zijn bovenbeen, maar niets ergs. Ongeveer tien uur later was hij net het Waals-Brabantse Hélécine voorbij en zette hij koers naar Tienen. Een uurtje later was Seppe de Suikerstad al even voorbije. Weer een uur later omstreeks 17 uur bevond de onvermoeibare loper zich net onder Goetsenhoven, de vier die de vorige recordtijd hadden neergezet liepen toen virtueel ter hoogte van Zoutleeuw. Odeyn had toen net 125 van de 151 kilometers afgelegd en had daar zeven uur bonus op het kwartet. Hij liep rond half zeven voorbij de Abdij van het Park in Heverlee. Hij kwam ruimschoots op tijd aan om aan de avondklok te ontsnappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *