logo Casalina

Seppe Odeyn heeft nog twee doelen

Seppe Odeyn heeft nog twee doelen
De broers Van Roy als eerste en tweede van rechts Foto: Simon Van Roy.

Triatleet en voormalig wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn (33) heeft nog twee doelen in dit door corona geteisterde seizoen. In de Ironman 70.3 in het Oost-Franse Sables d’ Olonne (06/09) wil hij zich goed voorbereiden op zijn volgende objectief. Dat is het Belgisch kampioen over de volledige triatlonafstand, de Ironlakes Triatlon aan de Henegouwse Meren van L’eau D’heure (19/09).

“Ik had voorbije lente nog maar net de Powerman in Portugal gewonnen. Ik zat op Lanzarote om me voor te bereiden op EK duatlon en Ironman St. George in de Verenigde Staten. Daarna volgde de lockdown. Ik heb toen enorm veel uitdagingen aangenomen zoals de Zwiftraces onder de pro-triatleten en de Everestingprestatie op de eigen Herentse Sigaarberg.” Hij reed begin mei maar liefst 239 keer de Sigaarberg in Herent op en af. Hij verzamelde zo in totaal 8.848 hoogtemeters. Na meer dan 15 uur fietsen, net geen vierhonderd kilometer bereikte hij de hoogte van de Mount Everest qua hoogtemeters. “Ik ben ook even fietskoerier geweest om mondmaskerclips rond te brengen bij mensen in de zorgsector. Na de lockdown heb ik mijn eerste en enige duatlon in Oudenaarde gewonnen en ik heb ondertussen drie koersen gereden. Door de gesloten zwembaden liep ik een serieuze zwemachterstand op. Bijna vier maanden niet zwemmen kan je toch niet zomaar op één twee drie wegwerken. Het fietsen en lopen zijn wel degelijk gebleven”, wikt en weegt de meervoudige kampioen. “Ik wil graag goed zijn op dat BK, de enige over die afstand in ons land dit seizoen trouwens. Die ironman in Frankrijk bekijk ik eerder om ritme op te doen. Op dit kampioenschap richt ik me niet op een specifieke tijd, maar een plaats. De prestatie zal grotendeels van het parcours afhangen. Ik bekijk Stenn Goetstouwers, Diego Van Looy, Wouter Monchy of Timothy Van Houtem als de uitgesproken favorieten voor deze titel”, besluit Odeyn.

De triatlon over de volledige afstand bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, daarna moeten de deelnemers 180 kilometer fietsen overleven. Finaal moeten ze een marathon met goed gevolg beëindigen.