logo Casalina

Seppe Odeyn uitgeregend naar tweede duatlonwereldtitel: “Ik beeld me in dat Leuven WK-gekleurd is door mijn titel”

Seppe Odeyn uitgeregend naar tweede duatlonwereldtitel: “Ik beeld me in dat Leuven WK-gekleurd is door mijn titel”
Seppe Odeyn won dit jaar ook al de Powerman in Portugal Foto: Be Movi

In het Zwitserse Zofingen bewees Seppe Odeyn andermaal dat hij zijn bijnaam “De Beer van Wijgmaal” dubbel en dik waard is. In soms apocalyptische omstandigheden en eeuwigdurende regenvlagen legde hij de hand op zijn tweede wereldtitel duatlon over de lange afstand. Meer dan de helft van het deelnemersveld gaf onderkoeld op…

“Ik ben nog niet helemaal hersteld, maar het gaat al veel beter”, opent de verse wereldkampioen duatlon op de lange afstand. “Ik had het zeker koud, ik voelde bij momenten mijn handen en voeten niet meer, maar dat deerde me niet enorm. Ik hield me er niet mee bezig. Ik ben iemand die bestand is tegen die omstandigheden.Het was een graad of tien en bovenaan een helling zag ik mijn eigen ademhaling. Ondertussen regende het opgaves met onderkoelden. Ik had me er vooraf op ingesteld dat het een heel zware dag ging worden met een hele dag regen. Dat kruipt in de kleren, ook je afdalingen moet je steeds geconcentreerd rijden, dat was heel vermoeiend”, wist de winnaar.

Tussen zijn eerste en tweede wereldtitel gapen vijf jaren.

“Op die vijf jaar tijd ben ik een andere atleet geworden. Ik deed het in die seizoenen daartussen zeker niet slecht in de jacht op een nieuwe titel, ik werd eens vice-wereldkampioen en vierde. Ik moest eens opgeven en door corona ging er ook een editie niet door.”

Zijn komende uitdagingen zijn de Herentse Scholenloop, de Ironman van Mallorca en de Hel van Kasterlee.

“Ik trek vandaag woensdag al voor de vijfde keer naar de Herentse Scholenloop, een afspraak waar ik jaarlijks naar uitkijk. Ik loop er samen met de kinderen enkele rondjes en dan laat ik ze zich helemaal geven. Dat is enorm leuk, zeker nu omdat ik net wereldkampioen ben geworden. Ik beeld me nu in dat volledig Leuven versierd is naar aanleiding van mijn tweede wereldtitel, dat is op zich wel een leuke gedachte”, vervolgt de prille dertiger die tegenwoordig in Herent woont. “Daarna volgt over een maandje de Ironman van Mallorca, ik schat dat er ons daar tweeduizend hoogtemeters liggen te wachten. Ik heb er ooit een duatlon betwist, ik ken het er wel. In december wacht dan het grote winterdoel, de Hel van Kasterlee.”

Odeyn kan er voor de negende keer de Hel van Kasterlee winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *