logo Casalina

Maurine Ricour overtuigend de beste in test-event in Willebroek

Maurine Ricour overtuigend de beste in test-event in Willebroek
Maurine Ricour in actie op de Franse Grand Prix in de kleuren van les Tritons Meldois Foto Grand Prix duatlon

Maurine Ricour (29) uit Strombeek-Bever was de beste op het test-event duatlon van Triatlon Vlaanderen in Willebroek. In de openingsrun van vijf kilometer kwam de twintiger van de Halse 3atlon Organisatie al als eerste door en die voorsprong werd groter. Triatlete Jonie Vanhoutte uit het West-Vlaamse Lichtervelde kwam op net geen twee minuten als tweede binnen.

“Het was een supertoffe organisatie van Triatlon Vlaanderen, het was nog eens leuk om iedereen terug te zien. Ik had er op voorhand niet bijster veel van verwacht, maar ik had wel zin om mij nog eens goed te testen. Ik wist dat de tegenstand niet zo enorm ging zijn, dat maakte het uiteraard wat minder spannend. Toch was het leuk om de beste te zijn”, wist Ricour. “Het was te lang geleden dat ik nog eens een wedstrijd kon betwisten. Op vlak van wedstrijden hebben we te weinig perspectief, het is voor iedereen lastig. We hadden een leuk duatlonprogramma uitgedokterd, maar in realiteit is daar nog maar weinig van gekomen. Het is wel leuk dat enkele initiatieven voorlopig wel doorgaan”, wist Ricour die uit Halle afkomstig is, maar naar Strombeek-Bever verhuisde. “Dat is makkelijker voor mijn werk en je kan er ook rustiger fietsen.”

Het zomerprogramma van de atlete die competitiehonger heeft, ziet er voorlopig veelbelovend uit.

“In juni zouden de franse Grand Prix moeten plaats vinden. Hopelijk word ik geselecteerd voor de Europese duatlonkampioenschappen in het Roemeense Targu Mures (02-04/07). Het is afwachten wat er op dat vlak zal beslist worden. Daarna heb ik de Embrunman duatlon midden juli in de agenda staan, ook zou ik graag het EK duatlon in het Duitse Alsdorf en het WK in het Nederlandse Almere. Hopelijk volgt in augustus de organisatie van de eigen club in Halle, de Bikelife Duatlon in Halle (voorlopig voorzien op 15/08). Het is er altijd superleuk, nadat het vorig jaar niet kon doorgaan als gevolg van corona, zou dit wel eens een topeditie kunnen worden. Dat zou het geval zijn als het mag plaats vinden.”

Zus Margot bewandelende nog geen competitieve wegen dit seizoen.

“Vorig jaar was er geen duatlon- of triatloncompetitie voor haar. Ze deed aan atletiek bij Atletiekclub Geraardsbergen. Ze kon zich ook uitleven op de piste en op het Belgisch kampioenschap veldlopen. Margot zou graag de duatlon- en triatloncompetitie hervatten indien het mogelijk is, maar dat is voorlopig niet aan de orde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *