logo Casalina

Lars Janssens vierde op zijn eerste Belgisch kampioenschap crossduatlon

Lars Janssens vierde op zijn eerste Belgisch kampioenschap crossduatlon
Lars Janssens onderweg naar de vierde plaats Foto: Ligue francophone de Triathlon

Lars Janssens (18) uit Ottenburg werd vierde junior op het Belgisch kampioenschap crossduatlon in het Naamse Emines en dat in zijn eerste echte competitiejaar. Bij de elites haalde Tim Van Hemel het voor Seppe Odeyn in de titelstrijd, naar beide atleten kijkt Janssens op.

Janssens werd enkele dagen geleden achttien.

“Ik volgde op een dikke dertig seconden van de derde junior en werd 32ste overall op 163 starters. Ik ben superblij met dit resultaat, omdat dit nog maar mijn derde duatlonwedstrijd is in mijn eerste jaar als triatleet/duatleet. Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en daar zal ik deze winter hard aan werken!”, wist de student verpleegkunde aan de UCLL in Leuven die momenteel in zijn eerste studiejaar zit.

In zijn eerste jaar betwistte de student drie triatlons voorbije zomer en ondertussen was Emines zijn derde en eveneens laatste van het seizoen.

“Duatlon ligt me veel beter omdat ik een grote achterstand in het zwemmen heb. Ik ging trouwens naar dat BK met de ambitie om een goed resultaat in mijn reeks te halen. Ik had niet gedacht dat ik zo dichtbij het podium zou eindigen op het BK in mijn eerste jaar. Ik hoop om volgend seizoen nog meer mooie resultaten binnen te halen na goed te blijven trainen deze winter”, wist de tiener van NSTT Triathlon in Rixensart. “Ik sportte dit jaar zonder personal coach of schema, maar op mezelf. Enkel bij het zwemmen en tot één à twee keer lopen per week deed ik beroep op een trainer.

Janssens wil deze winter nog aan enkele loopwedstrijden en crossduatlons meedoen.

Lars Janssens wil deze winter nog verbeteren Foto: Ligue francophone de Triathlon
                                                                                      Lars Janssens wil deze winter nog verbeteren Foto: Ligue francophone de Triathlon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *