logo Casalina

Geert Lauryssen wint alternatieve Hel van Kasterlee, Pieter Ooms knap tweede

Geert Lauryssen wint alternatieve Hel van Kasterlee, Pieter Ooms knap tweede
Ooms in actie in Kasterlee Foto: Team Siktivity

Tom Oerlemans uit Lint en Pieter Ooms uit Begijnendijk stelden zich de Hel van Kasterlee als doel. Deze werd afgelest door de covid 19-maatregelen, toch maakte het duo samen met dertien anderen hun alternatieve Hel van Kasterlee af. Latere winnaar Lauryssen was al in de beginfase weg en stelde zijn zege veilig. De organisatie was ondanks het gegeven dat dit geen officiële wedstrijd was, zo sympathiek om de omloop af te pijlen.

Seppe Odeyn die al acht keer de Hel van Kasterlee op zijn naam schreef, gaf voorbije zondag om exact acht uur ’s ochtends het startschot voor deze Hel van Kasterlee. Ze begonnen aan een stevige trip van vijftien kilometer lopen, 115 kilometer op de mountainbike en om af te sluiten volgde de klassieke dertig kilometer lopen.

Winnaar Lauryssen versnelde na een ronde, achter hem bleven ploegmaats van het Leuvense Team Siktivity, Pieter en Tom mooi samen. Ze bleven goed samen, aan kilometer 85 kwam hier verandering in. De Kempenaar kreeg een serieus dipje, maar zou uiteindelijk nog de streep halen. Ondertussen was Odeyn zelf aan een serieuze loop- en fietstraining in de buurt begonnen, kwestie van toch nog een beetje in beweging te blijven. Ooms op zijn beurt voerde een goede wissel van de fiets naar de loopschoenen door. Hij liep de laatste dertig kilometer in een tijd onder de twee uur en eindigde zo op twee minuten van Lauryssen als tweede.

“Ik heb het aangevat als een ‘gewone’ trainingsdag en wou wat dingen uitproberen naar volgend jaar toe. Mijn grootste doel was vooral een goede afsluitende run te lopen. De vorige jaren durfde ik iets te snel te fietsen waardoor een scherpe looptijd in de laatste run helaas niet lukte. Ik heb behoedzaam aan de eerste run en het fietsen afgewerkt. Natuurlijk kruipen de kilometers van de eerste run en fietsen in de kleren, en dus was de vraag wat er de laatste dertig kilometer nog in zat. Ik voelde me na het fietsen nog heel fris. Het waren ook warme temperaturen voor de tijd van het jaar, stralend zonnetje met in het algemeen droge stukken met hier en daar wat vettigere modderstroken. Doordat ik nog fris zat kon ik tot kilometer twintig een mooi tempo van vier minuten per kilometer aanhouden. In de laatste acht kilometer voelde ik de benen geleidelijk aan leeglopen. In de loop van het laatste uur begon het ook lichtjes te regenen en bepaalde rechte stukken stond er ook een vrij sterke tegenwind. Op karakter en door een klein beetje gas terug te nemen kon ik aan een mooi tempo die run verwezenlijken. Uiteindelijk loop ik deze twintig minuten sneller als in mijn vorige deelnames. Dit valt wel te relativeren daar we niet in wedstrijdomstandigheden verkeerden, waardoor ik in het eerste lopen en fietsen rustig aan kon doen en de stress die er altijd wel bij komt zien vermeden kon worden. Anderzijds is dit goed voor mijn moraal en zal ik de komende edities vooral in mijn laatste dertig kilometer moeten geloven. Uiteindelijk heb ik de 45 km lopen en 110 km mountainbiken kunnen afwerken in zeven uur en achttien minuten. Dat is een mooie tijd voor een trainingsdag in het mooie Kasterlee. Tot slot moet de organisatie van de Hel van Kasterlee toch ook bedankt worden, deze had zowel het loop- als fietsparcours volledig uitgepijld waarvoor petje af!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *