logo Casalina

KVC Houtem-Oplinter mag nog eens aan de bak na twee afgelaste matchen

KVC Houtem-Oplinter mag nog eens aan de bak na twee afgelaste matchen
Timo Verbinnen (l) aan de bal Foto: Caroline Noé

Na twee competitieloze weekends moet KVC Houtem-Oplinter in eerste provinciale zaterdagavond aan de bak tegen HO Bierbeek. Het contrast kon niet groter zijn want de bezoekers zijn aan hun derde match op een kleine week tijd toe. Creatieve middenvelder bij KVC Houtem-Oplinter Timo Verbinnen wil zijn fans zaterdagavond de zege schenken.

Houtem-Oplinter zou fris aan de aftrap moeten staan.

“Gezien het gebrek aan competitie hebben noodgedwongen een wat alternatieve planning en voorbereiding moeten doen op deze match. HO Bierbeek heeft vorig weekend en voorbije woensdag gespeeld, wij twee weekends niet. Wij zouden frisser moeten zijn, maar het zal afwachten worden wat dat op het veld geeft”, opent de twintiger. “Ik denk dat we tegen Huldenberg, dat toch stevig versterkt is ten opzichte van vorig jaar, getoond hebben dat we zeker de evenknie kunnen zijn van ploegen die verwacht worden vooraan mee te draaien. In onze thuismatch tegen Huldenberg maken ze nog warempel gelijk in de 88ste minuut.”

De thuiswedstrijd tegen een sterker ingeschat Bierbeek zou Houtem-Oplinter beter moeten liggen.

“Bierbeek is ook een ploeg die graag wil voetballen. Tegenstanders van dat kaliber liggen ons vaak ook beter dan het pure fysieke spel, dus ik hoop op een goede en open wedstrijd. We kennen de sterktes van Bierbeek en weten dat het een hele goede ploeg. Hopelijk trekken wij zaterdagavond aan het langste eind voor eigen publiek. Ik weet dat ze tegenover vorig seizoen verdedigender spelen. We zullen natuurlijk moeten opletten voor die typische en pijlsnelle omschakelmomenten, zeker gezien hun snelheid die ze vooraan bezitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *